WEIDER BULGARIA Ltd.

Витамини, добавки и спортни храни.

WEIDER BULGARIA Ltd.

Витамини, добавки и спортни храни.

КОИ СМЕ НИЕ

          WEIDER BULGARIA Ltd. е основана на 03.07. 2006г.

Горди сме, че при учредяването на компанията, получихме съгласие за фирменото ни наименование лично от г-н Бен Уидър  (Mr. Ben Weider).

Постигнахме това благодарение на  изключителното съдействие на г-н Евгени Генов, поддържащ дългогодишни приятелски отношения с г-н Уидър от далечната 1977г.

ИСТОРИЯТА…

През далечната 1977г., с помощта на свой холандски приятел – преводач, г-н Евгени Генов установява контакт с г-н Бен Уидър, единия от братята Уидър, основатели на най-известната в света фитнес империя.

Заради ситуацията в България до 1990г., кореспонденцията между двамата има епизодичен характер, но след демократичните промени отношенията между двамата се развиват просто светкавично.

През 1992г. г-н Бен Уидър предлага на г-н Генов да го направи изключителен представител на WEIDER за България.

Поради липса на средства обаче, Евгени Генов е принуден да потърси съдружници в начинанието.

Първоначално се обръща към хора, които вече са фактори в този бизнес – господата Ат. Джананов, Юл. Карабиберов, Р. Карабойков и други, но желанието на всеки от тях е да работи самостоятелно, а други дори правят непочтени опити да елиминират Евгени Генов от бизнеса.

За тези опити г-н Генов е предупреден лично от Бен Уидър, който му обръща внимание върху факта, че хората, с които възнамерява да работи не са съвсем почтени, че търсят директен контакт, но че в България WEIDER ще работи само и единствено с него.

В тази връзка Евгени Генов получава съвет да направи необходимото, съгласно действащите в България закони, за да се предпази от некоректни и нелоялни партньорства.

В хода на приятелската кореспонденция между двамата, през 1996г. Евгени Генов (работещ по това време в Българската Национална Телевизия) предлага на Бен Уидър да се излъчи по Националната телевизия добилият голяма популярност в световния културизъм филм „Системата WEIDER”.

Г-н Бен Уидър възторжено приема идеята и веднага изпраща на своя приятел всичките 10 серии на филма, с доживотни права за разпространението на филма в България.

През 1998г., тъй като все още няма надежден бизнес партньор, Евгени Генов решава да открие фитнес клуб и се обръща към г-н Бен Уидър за разрешение да го наименува WEIDER SUPER SPORT.

Без никакво колебание г-н Бен Уидър отвръща, че за него и Джо Уидър, ще е голяма чест в столицата на България да има фитнес клуб носещ това име.

Непосредствено след откриването, в списание FLEX (Септември 1999г.) са публикувани снимки и материал за Евгени Генов и неговия фитнес клуб WEIDER SUPER SPORT в София, столицата на България.

Евгени Генов поддържа активна кореспонденция,  споделя и подпомага усилията на г-н Уидър в изследването на живота и делото на Наполеон Бонапарт, като дори успява да издири и изпрати на своя приятел отвъд океана ценни материали по темата.

В кореспонденцията от този период г-н Бен Уидър се обръща към Евгени Генов с неизменното: „Мой скъпи български приятелю!”

Междувременно, г-н Генов продължава да попада на неподходящи хора и за да защити интереса си и имиджа на марката, през 2001г. следвайки съвета на своя приятел, регистрира Търговската Марка WEIDER за територията на Р. България,.

Непосредствено след това, г-н Генов попада на възможно най-неподходящия (думите са негови) партньор, който прави откровен опит да открадне не само бизнеса, но да узурпира и приятелските му отношения с Бен Уидър.

След кратка, но трудна борба Евгени Генов успява да заличи вписаната лицензия за използване и успява да си върне правата върху Марката.

След дълъг период на много разочарования, през 2005г. г-н Генов се довери на екипа на Weider Bulgaria Ltd., помогна ни да получим разрешение за използването на това фирмено наименование и ни предостави неизключителна лицензия за Търговската Марка WEIDER.

Благодарение на спечеленото от нас доверие, на 21.11.2007г. лицензията беше преобразувана от г-н Генов в изключителна.

Малко по-късно, ставайки свидетел на нашите упорити усилия за популяризиране на Марката и вярвайки, че тя ще попадне в добри ръце, в професионалисти с необходимите за нейното развитие познания, г-н Евгени Генов се довери на екипа ни, прие нашето предложение и считано от 1.07.2008г. търговската Марка  WEIDER беше придобита от Weider Bulgaria Ltd.

ПРОДЪЛЖЕНИЕТО…

След заличаването на лицензията която г-н Е. Генов успява да постигне, следвайки мъчителните бюрократични процедури, вероятно силно наранява самолюбието на „неподходящия“ партньор и това го амбицира да направи всичко необходимо, за да възобнови търговските си отношения с Weider Germany GmbH. Той организира посещение на малка част от мениджмънта на Weider Germany GmbH. в България и за една-две вечери успява да ги убеди, че е перспективен и надежден бизнес партньор.

За съжаление, в този период г-н Бен Уидър  вече има здравословни проблеми и не е в състояние да се застъпи за своя приятел.

  untitled Card

При тези обстоятелства възникнаха претенции от страна на Weider Germany GmbH. по отношение на марковите права и в навечерието на Международния турнир „Принцеса Калина Къп“(в организацията на който участвахме активно), едностранно бяха прекратени всички стокови доставки.

Всичко това се случи независимо, от факта, че до този момент неизменно получавахме високи оценки за нашата работа от германските партньори,  които надлежно информирахме за цялата текущо извършвана дейност, за полагания огромен труд и за вложените в реклама на марката средства. Здравословни причини попречиха да се осъществи организираното от нас (с голяма надежда) посещение на г-н Бен Уидър, за да бъде удостоен с титлата „Доктор Хонорис Кауза“ на Българската Спортна Академия. Така беше пропусната и възможността да получим неговата подкрепа в тази критична ситуация.

В крайна сметка настъпи необратим разрив в търговските отношения между Weider Bulgaria Ltd. и компаниите от групатa Weider Global Nutrition, които след смъртта на г-н Бен Уидър навлязоха в съдебна фаза.

След безрезултатно шест месечно очакване на становище от страна на групатa Weider (период, в който компанията беше с напълно преустановена търговска дейност и понесе огромни загуби), за споразумение на основата на заявената от наша страна готовност за прехвърляне на правата върху придобитите Търговски Марки, с цел възобновяване на търговските отношения с групатa Weider Global Nutrition, екипа на Weider Bulgaria Ltd. предприе действия за установяване на партньорски отношения с други компании от бранша.

ПРОДЪЛЖАВАМЕ НАПРЕД…

От Септември 2008г. ние – Weider Bulgaria Ltd. имахме привилегията да станем партньори и да дистрибутираме в България висококачествените продукти на Reflex Nutrition Limited, U.K. (Обединено Кралство).

Екип на Weider Bulgaria Ltd.  беше поканен в производствената база на компанията, за да ни бъдат демонстрирани високите производствени и качествени стандарти.

От Февруари 2011г. Weider Bulgaria Ltd. е дистрибутор за Р. България на Grenade (UK) Ltd.,  (Обединено Кралство) – най-бързо развиващата се компания в бизнеса…

На 10 Май 2010г. Weider Bulgaria Ltd. регистрира собствена Търговска Марка BODYBUILDER®, съгласно законодателството на ЕС под No 008363343.

Към момента Weider Bulgaria Ltd. преговаря с мощен азиатски производител на спортни артикули, за съвместно използване на Търговската Марка BODYBUILDER® на Европейския пазар и се надяваме, че скоро ще зарадваме всички фитнес маниаци.